top of page

Välkommen till

TANJA FERM
 

Hej och välkommen! Mitt namn är Tanja Ferm och jag är en fotograf med över 150 bröllop i bagaget. Planerar ni bröllop, event eller bara vill dokumentera er själva eller era nära och kära i en fotosession? Jag hjälper er gärna att fånga ert speciella ögonblick oavsett om det är utomlands eller hemma i Sverige. Jag älskar ta fram skönheten i varje individ.

Majoriteten av mina bröllop har jag fotograferat hemma i Stockholm, så jag har bra kännedom om olika bröllopslokaler och känner till riktigt fina vyer. Förutom Sveriges huvudstad har jag fotograferat i Toscana, Alicante i Spanien, Gotland,  Venedig, Uppsala,  Sundsvall. Förutom bröllop fotografera jag även gravida familjer, dop och förlossningar. Jag gör uppdrag över hela Sverige! Läs mer om bröllop i  Norrköping, Linköping, Öland, Gävle, Örebro, Båstad

 

02 Granska fotografen portfolio noga, hittar du dem bilderna du är ute efter? Tilltalar dem din estetiska smak?

 

03 Läs recentioner. Det kan vara mycket användbart att läsa recentioner från tidigare kunder för att bilda en uppfattning om fotografens arbete och service.

 

04 Sätt budget; om budget inte räcker till för en heldag hos en erfaren fotograf,  rekommenderar jag att anlita en bättre fotograf i färre timmar än anlita en mindre erfaren fotograf i fler timmar. 

05 Person kemi; De flesta fotografer erbjuder telefonsamtal eller videosamtal kostnadsfritt för se om man klickar. Det är viktigt att ha en fotograf vars personlighet ni gillar. 

06 Utgå från magkänsla, följ de övriga stegen men låt hjärta fatta beslutet i slutändan. 

Brudbukett_27_edited.jpg

Att välja en fotograf är en viktig och personlig process, oavsett vilken anledning du har att anlita en fotograf. Här är några tip på hur du ska tänka när det kommer till val fotograf. 

Bröllopsfotografering-södertuna-slott8_3.jpg

01 Oavsett typ av uppdrag så rekommenderar jag att utgå från stilen; gillar du ljusa bilder? mörka bilder, neutral, kall eller varm ton? Det är snyggt att om du anlitar fotograf flera gånger att stilen är konsekvent på alla dina fotograferingar. Gillar du bilder tagna in action där ni aldrig tittar in i kamera eller gillar du mer snygga porträtt?

HUR väljer man en fotograf?

PUBLIKATIONER

logo_black_edited.png
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
HEB-badge_preview_edited.png
fotograf stockholm
FWS-featured-badge_edited.png

Om  TANJA

fotograf stockholm

Jag är en bildkonstnär som älskar färger, spännande miljöer och konst. Min resa mot skapande började när jag var 5 år och på dagis upptäckte att det fanns målarfärger - jag kunde spendera timmar med att måla porträtt av påhittade personer när jag hamnade i mitt kreativa flow. Det fick dock dröja ett bra tag. I min hemstad fanns det inga målerikurser som tog in barn yngre än 10. Eftersom jag var ambitiös och ville ha en fritidshobby satte min mamma mig i musikskolan. I 2 år gick jag dit och gjorde allt för att lära mig att spela fiol medan jag LÄNGTADE efter att få lära mig rita och måla! När de två åren led mot sitt slut började jag också känna mig färdig med musiken. Desto större var min fascination och förälskelse för färg när jag kom till målerikursen och där förstod att jag är skapad till att vara en bildkonstnär.

 

Min kärlek för färg, form och komposition växte sig allt starkare under åren och jag kompletterade mitt skapande med fotografi när jag 12 år gammal och fick min pappas gamla filmkamera. Till en början fotade jag blommor och landskap. Senare i tonåren började jag fota massor av porträtt och jag fick också mitt första fotojobb som mingelfotograf. För 7 år sedan insåg jag hur kul det är att fota bröllop och barn, och har jobbat med det sedan dess.

 

Jag älskar att få fram skönheten i varje person, att få visa dennes personlighet och genuina känslor på bild. Jag brinner för att hitta vackra miljöer och ljus, som en åker i solnedgången på sommaren , i skogen täckt av snö eller utanför mitt hem när solen skiner genom lönnbladen. Jag är en professionell dagdrömmare! Jag är en bröllopsfotograf med bas i Stockholm men jag reser gärna iväg för nya äventyr. Dessutom älskar jag att själv stå framför kameran och strävar efter att få mina kunder att känna likadant!

Brudbukett_19.jpg

Det var  väldigt viktigt att få vår speciella dag dokumenterad, och vi är så glada att Tanja kunde fota oss. Hennes bilder är magiska. Det är lätt att stå framför hennes kamera, och man känner sig aldrig obekväm. Så tack så jättemycket för att du kunde ställa upp för oss på vår dag. 

Alexandra & Sam

BÄSTA LÄSTIPS
på bloggen

INSTAGRAM

SAMARBETSPARTNERS

logo.png
logga_edited.jpg
brollopsdekorationer.png
bottom of page