Guide för fotografering av bröllopsförberedelser

Förberedelser är början av dagen och av er bröllopsberättelse, samt en fantastisk möjlighet att fånga processen, genuina utryck av glädje och mycket konstnärliga bilder av detaljer att minnas i många år framöver.

Jag brukar rekommendera mina brudpar att fota förberedelser i 2-2,5 timmar eller eventuellt bara fånga sista fixet med påklädnad och detaljer (oftast hinns det bara med bruden) under minst en timme.

Det är superbra att planera så att bruden och brudgum förbereder sig nära varandra så att bröllopsfotografen inte förlorar tid att ta sig till ett annat ställe.

Förberedelser kan båda göras hemma, på hotell eller frisörsalong, men viktigt att tänka på att plocka bort störiga och onödiga föremål (om man har möjlighet i bakgrunden så att de inte hamnar på bild. Så att man kan få så neutral och ren bakgrund som möjligt vilket gör sig bäst på bild.


Bröllopsfotograf stockholm

En klassik upplägg är att man startar med smink och hår och dokumenterar processen för att sedan gå över till detaljerna. som också bygger upp storyn.Viktigt att tänka på är att ha snygga detaljer i förväg så som parfymflaskor, skor, klänning, ringar, smycken, champagneflaskan. Inbjudan, save the date kort, middagsprogram, vigselprogram kan fotas som en snygg stilleben :)


Krägga Herrgård

Bröllopsfotograf stockholm

Skärmholmens Gård

En annan klassisk bild är att bröllopsfotografen fotar klänning hängande mot ett fönster.


Högalidskyrka

Vanligt under förberedelser är att skåla på morgonen och ta ett glass champagne med tärnor. Alltid fint om bruden och brudtärnor har snygga morgonrock på sig.

Furusund Värdhus

Därefter brukar jag fota påklädnad och det färdiga resultatet :D

Brudgummens förberedelser brukar oftast ta mycket kortare tid att ta, då det inte finns lika många detaljer.

Men alltid kul att fota fluga, skor, hängslen, klockan. Sista påklädnad och hur brudgummen knyter flugan.

Bröllopsfotograf stockholmNyckelviksherrgård

Bröllopsfotograf stockholm

Bröllopsfotograf stockholm

Här var det lite info om förberedelser hoppas att det varit nyttigt för er planering!