top of page

Bröllopslokaler i Uppsala för ditt bröllop - Stora Guiden


Bröllop i Uppsala


Uppsala är en vacker Universitetstad, men många internationelle studenter och gammal arkitektur och fantastiks atmosfär som erbjuder en idyllisk och historisk miljö för bröllop. Här finns många turist atraktioner som Gamla Uppsala och Uppsala är dessutom Pelle Svanslös hemstad Oavsett om du väljer att gifta dig borgelingt eller kyrklig så har Uppsala mycket att bjuda på! Efter vigsel finns det många alternativ Det finns olika alternativ att ha middag och fest på från gamla herrgårdar och slott till moderna festlokaler. Många av köken använder lokala råvaror för att erbjuda en äkta och autentisk matupplevelse.


Bröllopslokaler i Uppsala10 grymma bröllopslokaler i UppsalaWiks Slott - Söder om Uppsala vid vackra Sjö Ekoln finns det den anrika Wiks slott. Slottet har anor från 1200 talet. Finns möjlighet för boende i närliggande byggnader. Det finns plats för 120 sittande gäster.


Ett hotel som ligger i hjärta av Uppsala, med vacker svit för bröllopsförberedelser. Hotellet ligger central och det finns många kyrkor i närheten och Linnenarium för borglig vigsel. Det är också smidigt att alla gäster kan övernatta på samma sälle.


Krägga Herrgård - Här finns det plats för 60-150 sittande gäster och det tar ca 45 minuter att ta sig hit från Uppsala, Stockholm och Arlanda. Hotelrum för era gäster att sova över och härlig relax avdelning.


Noors Slott - vacker gammal, liten och mysig slott. Finns även möjlighet för större bröllop i tält för upp till 140 gäster.

Slottet var färdig 1697. På slottet finns det 25 rum för gästernas övernattning.


Krusenberg Herrgård - Mellan Uppsala och Knivsta ligger den vackra gamla Herrgården. Här finns det gott om natur - parken, äppelträden och även vatten. Här finns det även relaxavdelning och spa.

Linneträdgården - Det går jätte bra att boka vackra orangeri i Linneträdgården - en av de vackraste platser i Uppsala. Carl von linne arrangerade platsen 1745 och det är en otrligt mysig plats. Och hur vackert är det inte att

Denna plats ligger också väldigt centralt, ca 20 min på gångavstånd från Central Stationen.


Eklunds hof - en liten och mysig gård som ligger väldigt central i Uppsala. Här finns det 3 olika salar Markan, Hyllan och Klubbrummet. Markan är störst och här får ni plats med 200 sittande gäster. Finns flera hotell i närheten för övernattning.


Gimo Herrgård - Supermysig herrgård med toppen service, ligger lite norr om Uppsala. Historisk pärla belägen i Roslagen. Det finns vacker trädgård för utomhus ceremoni och det är ganska nära till Danmarks kyrka. Här finns det hotell övernattning och vacker svit för brudparet.


Uppsala Slott -visste du att det går att hyra delar av Uppsala slottet för bröllop och fest? Vasasalen kan rymma upp till 110 personer. Det är också i närheten av vackra fotoplatser och nära till Uppsala central tågstation. Vigsel kan äga rum i vackra Vasaborg tornrum mittemot.Andra leverantörer i Uppsala:
Några vackra kyrkor i Uppsala för bröllop:


Uppsala kyrka ligger i hjärtat av Uppsala och är från 1435 och är Sverige största kyrka.

Danmarks kyrkaVackra fotoplatser i Uppsala


* Linneanum - en pampig byggnad med vackra kolumner, bredvid den ligger botaniska trädgården. Där kan man även genomgöra vigsel.


* Uppsala slott med tillhörande slottsträdgård.


* Linnenträdgården.

Mysiga gator i centrala Uppsala


* Gamla Uppsala


Vigselplats:


* Vasaborg tornrum

Hur väljer man sin bröllopslokal i Uppsala? 1. Utgå från stilen

Lokalen sätter ton på hela bröllopsdesignen. Gillar ni lantligt, trälada, slott, herrgård. Gifter ni er intill lokalen eller i kyrka. Finns det vacker vigselplats om ni gifter er borgligt?

2. Sätt budget

Det knepiga är att prissättningen för bröllopslokaler inte alltid enkel. Ibland betalar man bara kallhyra och behöver fixa själv eller anlita personal till att fixa övrigt. Ibland behöver man fixa bord, stolar, porslin, , dryckesartiklar, , catering, tårta och givetvis tar det extra timmar att genomföra. Så slå er ner och räkna vad den totala notan kommer hamna på i slutändan. 3. Börja leta tidigt din dröm bröllopslokal Du vill inte fastna för en bröllopslokal och sen få reda på att den är fullbokad lång tid framöver, eller hur? Bröllopslokaler (och leverantörer, för den delen) tenderar att bokas upp till ett år i förväg eller mer. Så om du verkligen vill satsa på att ha lokal i din stil på ett visst datum börja leta efter din bröllopslokal så fort du kan.


4. Bekvämligheter

Finns det hotell eller andra övernattningsställen i närheten? Är lokalen relativt lätt att ta sig till eller är den helt utanför civilisationen? Finns det bekvämligheter för personer med funktionsnedsättning? Hur är parkeringssituationen?


5. Ta hjälp av en bröllopskoordinator

Bröllopsplanerare har bra koll på de olika lokalerna och hur man kan styla dem. Om du väljer en som har arbetat i området där du vill gifta dig är chansen stor att de kan rekommendera bröllopslokal baserat på din stil, budget, antal gäster etc. De kan också föreställa sig möjligheterna med ett tomt lokal och ge dig en uppfattning om hur din upplägg kan se ut.6. Bestäm antal gäster och utgå ifrån det.

När du börjar leta efter lokaler bör du ha en ungefärlig uppfattning om hur många personer som kommer att delta på bröllopet. Många ställen kräver en insättning baserat på ett uppskattat antal gäster! Storleken har definitivt betydelse när det kommer till din bröllopslokal. Du vill inte klämma in 200 gäster i ett utrymme avsett för 100. Det ska finnas gott om plats för bordet, sittplatser och ett dansgolv, men även för gäster att röra sig bekvämt. Om 20 gäster är i ett rum avsett för 200 kan det kännas tomt och man kan förlora den mysiga atmosfären.


7. Bestäm hur mycket jobb vill lägga på ert bröllop

Det finns allt från all inklusive till endast tom lokal med kall hyra. Om inte lokalen fixar det mesta så behöver ni hittar personal och övriga leverantörer som fixar resten. Troligtvis kan man spara en slant men det innebär också mycket mer jobb.Bröllopslokal uppsala

bottom of page