top of page

Bröllopstårta - den ultimata guiden

Bröllopstårta Stockholm. Efter mina tio år som bröllopsfotograf så har jag fått smaka på mååånga tårtor.

Det är otroligt kul att fotografera tårtor på bröllop, både som detaljbild mot en vacker backgrund eller naturmiljö. Bröllopstårtan är inte bara en efterrätt, utan också ett konstverk som visar brudparets personlighet och stil. Det är en härlig tradition att skära upp bröllopstårta och bild på det är ett kulturarv. Därefter matar man varandra framför alla gäster. Tårta kan serveras vid mingel eller som efterrätt på kvällen. Är du intresserad av bröllopsfotografering? Kolla här på mitt portfolio här.


Smak

En bröllopstårta bör vara så läcker som möjligt. Det är därför viktigt att välja en smak som både brudparet och gästerna kommer att uppskatta. Vanliga smaker inkluderar vanilj, choklad, bär och citrus. För dem som vill ha något mer unikt, kan man välja smaker som salt karamell, lavendel eller chai. Glöm inte att även ha alternativ för gäster med allergier eller speciella kostbehov.


Färg

Färgen på tårtan kan vara en viktig faktor när det gäller att matcha med färg tema för det övriga på bröllop. Vanliga färger är vit, elfenbensvit, rosa eller blå. För en mer unik tårta kan man välja djärva färger som guld eller silver.


Dekoration

Dekorationen är en viktig del av bröllopstårtan. Den kan vara enkel eller extravagant, beroende på brudparets önskemål. Vanliga dekorationer inkluderar blommor, bär, ätbart glitter och personliga detaljer som initialer eller bilder. Oavsett vad man väljer, bör dekorationen representera brudparets personlighet och stil.


Pris

Precis som med allt varierar priset på bröllopstårtor. En bit kan ligga på allt mellan 50:- och 150:-/bit. Beroende på innehål och dekor. Tårtor kan beställas med era initialer, med blommor i sockerpasta, färska blommor. Jag rekommenderar alltid att tala med köket innan så att de assisterar mig som fotograf att ta fram tårtan som ska fotograferas av. Många konditorer erbjuder provsmakning av tårtor mot en viss avgift.


En bröllopstårta är en viktig del av bröllopsdagen. Genom att välja rätt smak, färg och dekoration kan brudparet skapa en tårta som inte bara smakar fantastiskt, utan också är en vacker del av bröllopsdekorationerna. Och med en tydlig budget kan man hitta en tårta som passar ens behov och plånbok.


Här har jag samlat in 10 stycken fantastiska konditorer som gör bröllopstårtor i Stockholm:Bröllopstårta Stockholm

10 bästa konditorer till bröllop

  1. Chockladfabriken . Ett fantastiskt konditori med bas på söder. De erbjuder klassiska tårtor med dekor och färska blommor, Vegan bakelse till vegan vänner, "nakna" amerikanska tårtor med god smak. Några av smaker är Mörk chokladmousse med hallonmousse, Passion och hallonmousse på chokladbotten, kokosbotten med Mjölkchokladmousse.

  2. Unicorn Farts Sthlm Cake Design- Konditor som har otroligt färgstark och extravagant design och massa olika goda smaker och cool dekor. Finns i Nacka.

  3. Tårtstugan utgår från Norrtälje och erbjuder leverans till extra pris och massa olika tillval som cupcakes och macarons.

  4. Craving solution. - årets tårtmästare 2018 Cool design och gör tårtor i alla möjliga storlekar.

  5. Liv sandberg - Avancerad blomm dekor i sockerpasta som är helt extravagant. Liv är en riktig konstnär.

  6. Cup cake stockholm - erbjuder bröllopskonsultation där man får smaka massa olika tårtor.

  7. Gelateria amore - glasstårtor i italiens stil.

  8. Cake by Melina - litet familjeföretag, utgår från Norrköping.

  9. Vetekatten - Bröllopstårtor medbara naturliga råvaror av bästa kvalitet.

  10. Ida strid - kom 2.a i hela Sverige bakar. Tårtor i extravagant design.

Bröllopstårtor Stockholm
Bröllopstårtor Stockholm

Bröllopstårta pris
Bröllopstårta Stockholm


jacqueline Rova

Bröllopstårtor
Bröllopstårta Stockholm


Bröllopsfotograf stockholm

bröllopstårta
bottom of page