top of page

Brudbukett - Den stora Inspirationsguiden

Blommor till bröllop


Som bröllopsfotograf älskar att fotografera vackra blommor. Fina och välgjorda blomsterarrangemang gör så mycket åt hela estetiken på bröllop. Satsa på bröllop är någonting jag verkligen rekommenderar.

Hur väljer man sin brudbukett?

Försök att sätta ett tema för hela bröllopet, gör gärna ett moodboard med inpirationsbilder. Ta med en bild på din klänning till din florist. Designen av brudbukettet är beroende av klänningens stil, siloutte och detaljer. De två ska samarbeta för ett komplett look och brudbukett balanserad upp. Om du har även slöja som ska ju även de matcha. Har du till exempel en minimalistisk klänning i slät tyg, kan det vara en idé att balansera upp den med en större bukett med många olika blommor och färger.Bestäm vad du gillar.

Vilka färger dras du till ? Gillar du en tight bukett eller stor och vild? Välje en lagom storlek för dig själv. Tänk på att du ska hålla i din bukette i ett par timmar och så den får inte heller vara för tung för dig.


Säsong

Vissa blommor är inte tillgängliga under vissa årstider så ta hjälp av din florist för att se vad som brukar vara tillgängligt blomstermässigt under perioden du gifter dig på.


Vinter

Animoner och ranunklar


Vår

pioner

liljekonval


Sommar


Höst

dahlior.


Tärnbuketter och koursage.


Tänk på att blommorna i bukett ska matcha med färgen på tärnors klänningra. Tärnbukett är oftast matchande brudbuketten men mindre och med färre sorters blommor.


När ska man boka florist till bröllop?

Det är bra att boka florist 6-12 månader före bröllop, det finns florister som är tillgängliga nästa vecka och de som är bokade ett år i förväg speciellt om det gäller en lördag på sommaren.


Vad kostar en brudbukett?

Pris på brudbukett kan variera precis som alla andra produkter.det kan till exempel vara 0 kronor om du plockar blommor i din egna trädgård och uppemot 5000-6000 kronor om et är speciella blommor som du är ute efter. Genomsnittspriset är runt 2500:- Priset beror på säsong, storlek och hur erfaren och etablerad floristen är.Hur tar man fram koncept kring blommor till sitt bröllop?

Många har en tänkt färgtema och stil. Vill du ha vild? vill du ha en liten och rund som en boll?

Kolla i min inspirations guide eller google runt bilder på buketter som du tycker om och ge inspirationsbilder till floristen. Om du vill ha mer blommor för pengarna låt floristen bestämma blomval utifrån säsong. Vill du ha specifika blommor var beredd att det kan kosta lite mer.


Dessa grymma florister rekommenderar jag till ditt bröllop i Stockholm:


  1. Bloomspourmoi - Madeleine på Blooms pour moi gör moderna och vilda buketter med lite edge.

  2. Melody Flowers - Viktoria gör klassiska buketter och har butik i city i vasastan

  3. Addaflower - Madeleine gör vackra, klassiskt och stilrena buketter och finns o norra Stockholm

  4. Systerblom - Gör både klassiska och moderna blombuketter och finns i Tyresö

  5. Floremija

  6. Blomstermagi - Finns i Tyresö

  7. Flwrs

  8. BladgladVita brudbuketter

Det är otroligt populärt med buketter i helvit eller också med grönskan just nu. Det som kan däremot vara knepigt med vita buketter är att få den att matcha klänningen. bästa sättet är att ta med en provbit av tyg och ge den till floristen. Det är nämligen så här att om klänningen är kritvit så bör den matchas med vita blommor i samma ton i annat fall kan rosor som är mera ivory se alldeles för gul ut. Har du ingen provbit, fota av klänningen och håll en skrivarpapper som kontrast.

Brudbukett

Bruden Tina valde att ha enfärgat vit bukett med Pioner, rosor, luktärtor och vita fjärdar. - Pioner finns under Vår och sommar.

Eucalyptus och vita rosor brudslöja, prerierklockor.

Rosor nejlikor, eucalyptusPastelliga Brudbuketter


Susanna har valt pastellig bukett med vita och rosarosor.Matchande buketter till tärnor. Samma fast mindre.

Rosor och eucalyptus är grunden, så är det mer klemantis - ormöga från bladglad.Några få rosa rosor, snygg band. eucalyptus.


Brudbuketter med mycket färg
Otroligt vild bukett från Systerblom med tulpaner, nejlikor, rosor, med blå delphinium, ranunkel.Stor och vild dropformadbukett mitt i vinter. Bruden valde hela färgpaletten, med stora lila rosor, nejlkor och dilphinium.


Kasta brudbukett


Vad är brudbukett viktig till? Bruden har ju egentligen nytta av den under förberedelser och fotografering, vigsel och bröllopsporträtt. Där efter väljer man själv att ställa den i en vas på honörsbordet med mycket vatten. eller kasta den.Jag rekommenderar det andra alternativet!


Det är jättekul att låta ogifta tjejkompisar och tärnor låta slåss och fånga den. På mitt bröllop tjejn som fångade hade redan bröllop inplanerad några månader senare.Arkivera din bukett


Dedt finns företag som kan torka in din bukett på ett snyggt sät och göra tavla av den att ha på väggen.


Budget tips!1. Istället för att beställa blommor och ha konsultation med florist, gå till blomsterbutiken nära dig och be de göra en bukett av de blommor som butiken har inne i kylskåpet. På så sätt kommer man undan mycket billigare.2. Bor du nära natur eller har egen trädgård och har möjlighet att plocka din egen från ängblommor och trädgårdsblommor? gör det!

Ta med brudbuketten till förberedelse fotografering så blir det jätte snygg detalj.
Comments


bottom of page