top of page

Brudklänning i Stockholm - den stora guiden

Bröllopsklänning i Stockholm - Var man kan köpa och hur man väljer olika modeller.


Efter 10 år bröllopsfotograf har jag sett 100-tals brudklänningar. Här har jag gjort en guide hur du hittar din drömklänning. Att planera bröllop kan vara galet tidskrävande och en riktig berg och dalbana. Här har jag sammanställt en guide som handlar om hur du hittar din brudklänning i Stockholm. Bröllopsklänningen är en av de viktigaste delarna i varje bröllop, och det är viktigt att hitta den perfekta klänningen för att känna sig vacker och självsäker på den stora dagen. Men var ska man börja sin sökning efter den perfekta klänningen? Och hur väljer man rätt modell och storlek?


Det finns många butiker och butikskedjor som säljer bröllopsklänningar i Sverige. Det kan vara en bra idé att besöka flera butiker för att få en känsla för olika stilar och prisklasser. Du kan också söka efter bröllopsklänningar online för att hitta fler alternativ och lättare jämföra priser och modeller. Vissa butiker erbjuder kostnadsfri provning andra erbjuder det mot avgift som sedan dras av om du väljer att köpa klänning där. De flesta butiker erbjuder också bröllops accessoarer som brudskor, slöja, paraplyer. Second hand har blivit allt vanligare då många klänningar används ju bra en gång och därefter ligger bara kvar i garderoben.


Letar du efter bröllopsfotograf kolla här


Hur man väljer rätt bröllopsklänning


När du väljer en bröllopsklänning är det viktigt att tänka på din egen stil och personlighet, men också på vilken typ av bröllop du planerar att ha. Är det en avslappnad strandbröllop eller en formell ceremoni i kyrkan? Olika modeller passar olika typer av bröllop.


Det är också viktigt att tänka på din kroppsform och välja en klänning som framhäver dina bästa sidor och döljer eventuella bekymmer. En professionell kläddesigner eller försäljare kan hjälpa dig att hitta rätt klänning för dig. Det är viktigt att alla brudar, oavsett storlek, kan hitta en klänning som gör att de känner sig vackra och självsäkra på sin bröllopsdag. Många butiker säljer nu bröllopsklänningar i plus storlek.


Olika modeller av Brudklänningar


Det finns många olika modeller av bröllopsklänningar att välja mellan, från enkla och eleganta klänningar till mer utsmyckade och romantiska modeller. Några av de vanligaste modellerna inkluderar A-linje, prinsessa och sjöjungfru.


A-linje klänningar är ett tidlöst val som passar många kroppstyper. Dessa klänningar är smickrande och enkla men kan också vara eleganta med rätt tillbehör.


Prinsessklänningar är en annan populär modell med en romantisk och drömliknande känsla. Dessa klänningar har vanligtvis en tight överdel och en volangig kjol.


Sjöjungfru klänningar har har en utsvängd kjol från knäet och neråt, vilket ger en elegant och romantisk look.


Accessoarer

Brudslöja är fantastiskt vackert! Det gör sig toppen på bild. Slöjor kan vara i olika längden; till skuldebladen (100 cm), nästan till tårna (200 cm ) och långa slöja med släp (350 cm). Slöja kan vara i spets eller enkel tyg.Bröllopsbutiker som säljer brudklänningar och andra Accessoarer

  1. Bröllopsbruket - second hand concept, där man kan lämna in och sälja och köpa. Ligger mellan Bromma och Sundbyberg.

  2. Lilys Brud & Festmode - Tidsbokning - Ligger på Östermalm

  3. Milagro - Finns massor med kvalitativa klänningar - Östermalm

  4. Brudochfest

  5. Matildas fest

  6. Nordic Store & Outlet

  7. Wedding castle

  8. Abby Waits - Klänningar för den moderna bruden

  9. Ida Lanto

  10. Zetterberg Couture - otroligt fina och exklusiva klänningarVackra Anna I toscana i klänning från bröllopsbruket.

Klänningen är minimalistisk, somrig och slätt. Den är kroppsformad och har en viss sjöjungfru stuk på kjolen.

Klänningen har också en fin lång släp.Susanna Har klänning köpt på Milagro och den har princess form. Fluffig kjol och tyll. Den är ganska somrig och har tunna remmar. Markerad midja.


Sofia har minimalistisk slätt klänning med långa ärm och en vacker slöja ovanpå. Sofia gifte sig under hösten och att ha långa ärm under kallare årstid är en bra idé! A- linjerad.Emelie bär också en slätt off-shoulder klänning med fin släp och enorm brudslöja. Toppen går omlott och det är en lite större underkjol.
Spets är väldigt vanligt att använda sig av på brudklänningar. Anna har somrig klänning med liten släp och spetsdetaljer.Brudskor

Skor behöver inte vara vita. Det är fint med Nude, ljusblått, ljusrosa. Om du planerar bröllopsfotografering och dina skor är svåra att gå i i naturen rekommenderar jag alltid att ha med ett par platta skor för att lättare kunna gå.Coola märken:

Jimmy Choo

Manolo Blahnik
Brudskor
Brudskor

Vackra skor från Jimmy ChooTärnklänningar:


Välj tärnkläningar efter färgtema på bröllopet. Väldigt många klänningar som passar som tärnklänningar finns till exempel på:


Zalando

Nelly

תגובות


bottom of page