top of page

Florist Stockholm till bröllop

Som bröllopsfotograf älskar att fotografera vackra blommor. Fina och välgjorda blomsterarrangemang gör så mycket åt hela estetiken på bröllop. Satsa på bröllop är någonting jag verkligen rekommenderar. Jag har fotografera flera bröllop där Viktoria på Melody Flowers var florist i Stockholm. Här exempel då jag fotograferade Milea och Sebastians bröllop i Nyckelvikens Herrgård.


Berätta lite om dig själv och vad du gör. Jag heter Viktoria Falén och är ägare till blomsterbutiken Melody Flowers sedan 11år i Stockholm. Jag älskar olika projekt då jag får vara med från start till slutprodukt och har därför riktat in mig mot bröllop, event och företagsblommor även om jag har butiken som bas. Bröllop Florist Stockholm.

Florist stockholm
Melody Flowers


Vad ska man tänka på när man bokar en florist? Hur långt i förväg ska man boka en florist? Jag rekommenderar att alltid kontakta sin tilltänkta florist i god tid innan bröllopet, för att höra hur just de jobbar. En del tar inte emot bokningar fören närmare inpå medan en del kan bli fullbokade redan ett år innan. Har man bröllopet under sommaren kan det dessutom vara så att blomsterbutiken/floristen har stängt för semester, så fråga redan när ni bokar de övriga leverantörerna för att vara på den säkra sidan!

Hur väljer jag färgpaletten för blommor för mitt bröllop? Om ni har ett färgtema eller en känsla/stil på bröllopet så utgå från det! Låt annars floristen guida er med säsongens blommor! Vitt och grönt är alltid klassiskt och vackert! Vill man ha mer färg kan man lägga in ljusrosa eller aprikos. Vill man vara mer vågad och sticka ut så lek med mer färgsprakande färger eller anpassa färgvalet efter årstiden! Kanske har ni en favoritfärg som går att inkludera på ett vackert sätt?

Hur väljer man rätt blommor? Vill man vara kostnadseffektiv så låt floristen välja blommorna utifrån tema, känsla, stil, färgval. Ni får då mer blommor för pengarna då floristen kan anpassa blommorna utifrån säsong och vad som ligger bra i pris just då! Att tänka på är att blommor som inte är i säsong ofta går att få tag på men är väldigt mycket dyrare än normalt. Lätt att glömma bort men ack så viktigt om man har en snävare budget att hålla sig till.

Florist stockholm
Viktoria Fallén -Florist stockholm

Hur har efterfrågan förändrats sedan du började jobba med blommor? Som med det mesta så förändras efterfrågan hela tiden. Brudparen är ofta trendmedvetna och hittar inspiration på sociala medier så som Instagram och Pinterest. Där influeras vi från andra länder och inkluderar nya delar i våra bröllop, ja delar från hela världen! Idag ser man därför inte lika ofta ett bröllop med endast svenska traditioner utan de flesta väljer att göra det mer personligt genom att välja ut godbitarna från svensk tradition och mixa upp med delar från andra kulturer. Detta är också det som gör vårt jobb som florister lite extra roligt och utmanande, då vi måste hålla oss uppdaterade på olika trender/traditioner från andra länder. Vi gillar personligt!


Vad är efterfrågas just nu? Några trender just nu?

Många vill ha mycket blommor men försöker hitta kostnadseffektiva alternativ som fyller på ett vackert sätt men som ändå speglar lyx och romantik!

Florist stockholm Bröllop


Vad erbjuder du för tjänster när det kommer till bröllop? Vi gör allt ifrån det lilla intima bröllopet på Stadshuset till det största pampiga kändisbröllopet. Det kan förutom brudföljets blommor handla om blommor till festlokalen och vigselplatsen. Vi designar utifrån brudparets önskemål och budget.


Hur går processen till? Hur hjälper du kunden att få fram ett personligt koncept? Vi utgår från inspirationsbilder och jobbar fram ett förslag som brudparet känner sig nöjda med. För mig är det viktigt att på fram en röd tråd ge inom hela bröllopet. Det kan vara en känsla, stil, färgval men också specifika blommor.

Hur ska man tänka när man beställer bordsarrangemang? När man ska planera bordsblommorna så är det viktigt att ha koll på vilken form borden har. Är de runda, avlånga, rektangulära, ovala osv. Sen tittar man också på övrig dekor och måtten på borden. Många vill ha stora dekorationer på smala avlånga bord, vilket är svårt då det kan vara väldigt smalt med plats mitt emot två kuvert. Följ också upp med blommor från brudbuketten på något sätt. Anpassa också efter lokalens stil och färgtema.Brud och brudbukett
Bröllop Nyckelvikens Herrgård

Hur lång tid brukar du lägga på att göra en brudbukett? Tidsåtgången på en brudbukett varierar beroende på modell och de olika teknikerna. Blommor är också levande material så det är inte alltid de vill som man själv vill. Sen ska man ju även räkna in tiden för planering, inköp och varuhantering osv. Blommorna ska vara sitt vackraste jag!

Blomster dekor
Bröllop Nyckelvikens Herrgård

Hur funkar det med tärnbuketter? När det kommer till tärnbuketterna så brukar vi alltid göra en mindre modell av brudbuketten men se till att brudbuketten sticker ut lite extra. Det kan handla om själva storleken men också färg eller blomsterval. Man kan ta bort en färg eller någon specifik blomma för att få tärnbuketterna lite nättare i känslan. Finns inga rätt eller fel, så anpassa efter ert bröllop!


Bröllop Nyckelvikens Herrgård

Nu är det en hel del som gifta sig nu i sommar, vad rekommenderar du för blommor som är i säsong? Sommaren är högsäsong för bröllop och det finns många vackra blommor att använda! Mitt tips är att mixa både året runt blommor så som rosor, kvistrosor, prärieklocka, veronica med säsongens drottningar så som pioner, lövkoja, luktärt och trädgårdsrosor. Men sen beror det helt och hållet på vilken stil och känsla man har. Även budgeten kan spela roll vid val av blommor. Fråga floristen om bästa alternativen för just er!

Har du några kreativa idéer för hur man kan använda sig av blommor under vigsel? Det är bara fantasin som sätter stopp! Eller ja, ibland även plånboken.. Men om man bortser från det så titta ordentligt på vigselplatsen och se hur och vart man skulle kunna sätta blomsterdekorationer. Man kan ha blommor i taket, på golvet, på väggar, på stolar eller andra platser. Fota vigselplatsen och ta med till floristen och fråga om råd!
Brud och brudbukett
Bröllop Nyckelvikens Herrgård

Brud och brudbukett
Tårta Chockladfabriken

Tårta Chockladfabriken

bottom of page