top of page
Italienskt bröllop

Bröllop ITALIEN

Italien är en av världen populäraste resmål och jag vågar påstå den mest attraktiva mål för Bröllop följt av andra populära mål som Frankrike, Spanien,Grekland Thailand och USA. Att ha bröllop i Italien är något alldeles fantastisk, stämningen , maten, det fina vädret, att ha middag i solnedgång under bar himmel. Italien är ett otroligt historierikt och romantiskt land. Vill du få ditt bröllop i Italien dokumentera på ett konstnärlig och genuint sätt? Då har du kommit rätt ! Oavsett om du gifter dig på ett slott, vingård, villa eller bara har elopement. Några av de absolut populäraste platser för bröllop i Italien är Toscana Umbrien, Amalfi, Como, Apullien, Sicilien men också Dolomiterna.

bröllopsfotograf italien

 

Jag är 32 år gammal och bor tillsammans med min man och min 2,5 son Leo. Jag älskar italien Mitt bröllopsresa var till Venedig, Rom och Florens. Jag är förälskad i Italien historia och hur italienarna är måna om att bevara antikvariat och original. Italien är ett land som andas romantik. Jag har jobbar som bröllopsfotograf i nästan 10 år och har över 120 bröllop i bagaget. Jag har ljus redigering stil och älskar att få fram konstnärligheten i mina bilder. Obekväm framför kameran? Ingen fara! Med lång erfarenhet av att jobba som fotograf gör jag mitt yttersta för att få er att känna er avslappnade på bild!

Om Tanja
BRÖLLOPSFOTOGRAF I ITALIEN

Boka

Ta kontakt med mig i formuläret nedan, jag återkommer om 1-2 dagar. Vi hörs för en kostnadsfri konsultation och väljer ni att boka så skriver vi på ett fotoavtal och 50 % av paketet pris betala in (resterande 2 veckor före bröllopet)

Möte

2-3 månader för bröllop har vi möte över zoom och går igenom era önskemål, funderingar och drömmar.

Bröllopsdagen 

Jag tar mig till er lokal och fotograferar under dagen. Under porträtten guidar jag er inom poseringar och peppar till att slappna av för att få så avslappnade bilder som möjligt. 

Efter 

Ni får era bilder redigerade och högupplösta inom 6 veckor med möjlighet att beställa trycksaker och bröllopsalbum.

Boka bröllopsfotograf hur går det till?

Bröllop italien
Att gifta sig i italien
bröllopsfotograf italien

 BRÖLLOPSFOTOGRAF  i Italien paket

5 timmar

250 redigerade, högupplösta bilder

Reseersättning och logi Inom hela Europa

 

21 990:-

8 timmar

400 högupplösta bearbetade bilder

Reseersättning och logi

                                     

 27 990:-

12 timmar

600 högupplösta, redigerade bilder

Reseersättning och logi Inom hela Europa

33 990:-

GULD

PLATINA

SAFIR

FÖR LEDIGA DATUM GÖR FÖRFRÅGAN idag!

Tack för ditt meddelande!

Bröllop italien

Borglig vigsel på kommunen. Det går att gifta sig lagligt i Italien via kommun. Dock behövs en tolk och jag rekommenderar att anlita en bröllopskoordinator för att få hjälp med pappersarbete.  Då vigs man på rådhus med  borgmästare eller en annan person. I sådant fall behöver ni ha äktenskapscertifikat / hindersprövning, ett personbevis med uppgift om födelseort, civilstånd och dina föräldrars namn. Dokument måste vara översatt till italienska av auktoriserad översättare och förses med apostille-stämpel s av en Notarius Publicus i Sverige. Att gifta sig på Rådhuset i italien är avgiftsbelagd och avgiften varierar från kommun till kommun. 

 

Symboliskt ceremoni. Symbolisk vigsel är den vanligaste typen. Ni gifter er i anslutning till er bröllopslokal eller på något annat vackert plats. För att gifta er på det sättet behöver ni inga dokument och ni behöver gifta er lagligt i Sverige innan eller efter ert bröllop i Italien. Det finns flera bröllopskoordinatorer och Celebrants som kan genomföra den symboliska vigseln i Italien. Det är vanligt att göra på det sättet då det inte innebär någon pappersarbete och ni kan symbolisk ceremoni oberoende av plats. 

 

Religiös välsignelse. Det går tyvärr inte gifta sig lagligt i Svenska kyrkan i Rom svensk präst saknar vigselrätt i Italien.  Ni behöver alltså vara gifta  innan i Sverige på stadshuset eller på flygplatset.  Men det går bra att få kyrklig välsignelse i kyrkan i Rom. För det behöver en av er vara medlem i Svenska kyrka och ha  dopbevis samt vigselbevis. Det finns också mobilpräst en präst som utgår från Frankfurt och reser i hela Europa för att viga brudpar. 

Priset varierar precis som med allt och beror på arrangemangets storlek. Men räkna med minst 1500:-/ kuvert pris per person för middag. Plus kostnader för alla andra leverantör, florist, privat uthyrning av bröllopslokalen, musik till vigsel och fest. Självklart blir det skillnad om ni ska ha tre dagar bröllop med många gäster eller om ni planerar ett elopement och bara ni två. Ett tips är att planera på en vardag då är det lättare att få lediga lokaler och leverantörer och när säsong är lite lägre som till exempel september eller maj. Det är också upp till er om ni vill bjuda era gäster på boende eller om gästerna betalar själva. Läs mer om bröllop i italien här 

Vad krävs för att gifta sig i Italien?

Hur mycket kostar ett bröllop i Italien?

Portfolio Bröllop i Italien

Eftersom det är mycket varmare än i Sverige och regnar sällan så är det vanlig med både vigsel och middag under bar himmel. Lite beroende på säsong och hur varmt det är så rekommenderar jag att ha vigsel ungefär klockan 17.00 då det är inte lika varmt. Det kan man ha i anslutning till bröllopslokalen i någon vacker miljö eller kyrka. Det är ingen hemlighet att Italien har fantastiska råvaror och därmed otrolig matkultur. Det är inte helt ovanligt att ha pizzakväll dagen innan bröllop och Aperitivo - snittar och små rätter som början och sedan ha 3 rätter med tårta eller varför inte ha gelato bar istället för tårta. Dessutom är vinerna som är odlade i vingården lokalt utsökta.  En fantastisk stämningshöjare är livemusik under middag och festen.  Många bröllopslokaler erbjuder också upplevelser för era gäster som vinprovningar, guidade turer och tryffeljakt.

Boende och mat i Italien

Att anlita bröllopskoordinator 

Eftersom det många gånger kan vara språkförbristningar, misskommunikation och svårt att hitta  alla leverantörer på distans  kan jag varmt rekommendera att anlita en bröllopskoordinator. Dessutom om ni anlitar koordinator för hela dagen på bröllopet så minskar det stress över allt som kan gå snett och ni kan bara njuta av dagen.

10 fantastiska bröllopslokaler i Italien

 

  1. Villa colletto -  4 vackra små hus med huvudbyggnad i centrum utanför Lucca. Det finns otroligt fin trädgård för bröllopsceremoni. 

  2. Villa balbiano - en av Italien ( världens!) lyxigaste bröllopslokaler. Är en historisk arkitektorisk mästerverk. Villa Balbiano ligger vid Como sjö och har fantastisk utsikt och miljöer runt om med möjlighet till båttur i Como sjö. 

  3. Villa Astor- bröllopslokal med museum känsla med romerska och grekiska antika skulpturer. Fantastisk utsikt och ute och innemiljöer.

  4. Villa Confalonieri- en Liten svenkt ägd villa vid Lago Maggiore

  5. Villa Aurelia - fantastik historisk villa i Rom. 

  6. Villa Medici - en av Toscanas coolaste bröllopslokaler. Ligger nära till Florence. 

  7.  Belmond Caruso Amalfi kusten är Italien riviera och har sådana miljöer att bjuda på. Älskar du havet och lyx är ett ett ställe för dig! 

  8. Villa bounvisi har svensk ägare och inga kommunikation förbristningar kan uppstå. Villa ligger utanför Lucca i Toscana och det finns massa olika aktiviteter som ni kan göra tillsammans med gäster - som vinprovning och matkurser. 

  9. Villa Montamare - super mysig villa med pool i Toscana. 

Gillar du mina bilder och vill ha såna på dig och dina kära?  kontakta mig tanja.metelitsa@live.se

bottom of page