top of page
Bröllop Stadshuset vid vatten

BRÖLLOPSFOTOGRAF Stadshuset

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ INFÖR BRÖLLOP i Stadshuset?


Att gifta sig i Stadshuset är enkelt och snabbt! Den borgliga Vigsel i Stadshuset är nämligen bara 5 minuter lång och man gifter sig borgligt.  Man bokar vigsel enkelt via Stadshusets hemsida​ men var ute i god tid då det kan vara det kan vara 4-7 månader väntetid lite beroende på säsong.  Del finns också återbudstider och det gäller att vara snabb. Själva vigsel kostar 800 kronor. Det ni behöver ha med er är giltiga legitimationer och 2 vittnen. Om ni inte har några gäster då kan till exempel fotograf vara vittne och någon i personalen på plats. Man behöver också ansöka om hinderprövning på Skatteverkets webbplats den är  giltig i  4 månader. Det går också att boka hiss om det behövs för de äldre eller funktionsnedsatta. När man har bokat sin vigsel kan det vara dags att boka alla andra leverantörer. Många av mina tider går åt fort och det är bäst att boka fotograf direkt när ni har bestämt datum. Som florist rekommenderar jag Bloomspourmoi och som make up artist och hår stylist Sara Ollinen

Bröllop i Stadshuset pelare
Bröllopsfotograf Stadshuset stockholm
Bröllop i Stadshuset bukett

Bröllopsfotografering i Stadshuset 

 

Till själva vigsel kan man ta med upp till 10 gäster inklusive barn och bröllopsfotograf. Jag och brudparet träffas lite innan visgel och fotograferar några första porträttbilder och gruppbilderna. Man får gå in i Stadshuset och ta bilder ca 10-15 minuter innan, legitimera sig och gå upp i den enorma  trappan som är väldigt härlig att ta bilder på. Därefter väntar man på sin tur och blir inkallad i Ovalen där i princip alla vigslar sker. Själva vigsel går som sagt fort och jag rekommendera gå in långsamt och stå nära varandra och kramas för en mysigare bild. Utanför Stadshuset kan era gäster blåsa bubblor eller bara jubla för er.  Om det är mörkt ute går det bra att göra en tomteblosstunnel vilket blir supervackert på bild! Vi avslutar med några fler porträttbilder.  I flera år har jag fotograferat bröllop i Stadshuset och varje vigsel är unik och kräver personlig planering. Fint på vinter då det finns gott om vackert blått vatten till bakgrund. På vinter när det är som mörkast rekommenderar jag att ta bilder i dagsljus mellan 11.00 och 15.00 men det går givetvis att fotografera även efter solnedgången. 

På sommar är det superljust och man kan fotografera lite närsom helst men helst lite närmare kvällen då ljuset är som mildast.  På hösten finns även vackert röd vildvin - klätterväxt på Stadshusets väggar eller varför inte utöka med fotografering i höstiga Rålambshovsparken? Det finns många vackra platser runt Stadshuset att ta porträtt och gruppbilder på både utomhus och inomhus till exempel vid vatten mot södermalm, vid vatten mot Riddarholmen/ gamla stan, beiga väggar, pelargårngen. Det finns även många andra platser i närheten som Gamla stan, Riksdag, Rålambshovs parken och skeppsholmen. Inomhus kan man fotograferas i den stora vackra trappan, mot stora fönstret och I ovalen där vigsel oftast sker.

fotograf-stockholm_16.jpg

Om Tanja 

 

Jag har arbetat som fotograf i 10 år och har fotograferat över 120 bröllop. För mig är varje bröllop unikt oavsett storlek. Varför älskar jag att vara fotograf på bröllop i stadhuset?  Jag äskar Stadhuset för att det finns så många olika stilrena, minimalistiska och lugna fotomiljöer. Jag äskar att ta ljusa, luftiga bilder med mycket känsla i. Att få fram känslor på bild är en av de viktigaste uppgifter som mig som fotograf på ert stora dag! Det är många som säger att vi känner om obekväma att fotograferas och sen blir helt fantastiska på bild! För mig är det viktigt att ni får en härlig fotostund med era kära eller bara er två. Jag älskar att jobbar som Bröllopsfotograf Stadshuset

Bröllopspaket 

L

2 timmar - 100 bilder

10 990:-

 

M

1,5 timme - 75 bilder

8 990:-

 

S

1 timme - 50 bilder

6 990:-

 

 I alla mina stadshus paket ingår högupplösta redigerade bilder. På 60 minuter hinner vi ta bilder på brudparet och vigsel, på 90 minuter hinner vi även med familjebilder och gruppbilder och på 120 minuter hinner vi även ta promenad till Gamla stan.

bröllopsfotograf stadshuset stockholm
fotograf-stockholm (kopia).jpg

Boka

 

Ta kontakt med mig i formuläret eller mejla tanja.metelitsa@live.se Vi skriver på ett fotoavtal och 25% av paketets pris betals in (resten efter bröllopet)

Vi har telefon eller videosamtal där vi går igenom vad som är viktigt för er. På bröllopsdagen möts vi upp i närheten av stadshuset och fotograferas. Jag kommer att instruera er i poser och peppa er att slappna av för att få så naturliga bilder som möjligt.

FÖR  LEDIGA DATUM 
GÖR FÖRFRÅGAN  
idag!

Tack för ditt meddelande!

 Eller kontakta mig på tanja.metelitsa@live.se

Kort om Stadshuset

I hjärtat av Stockholm ligger Stadshuset som ritades av arkitekt Ragnar Östberg 1902 och var från börja tänkt att vara både råd- och Stadshus. Den stod klar 1923 och med sina 106 m är Stockholms 7:e högsta byggnad. 2023 fyllde Stadshuset 100 år och det har gift sig en oändligt antal brudpar där. Det finns många roliga konstverk som till exempel  Reliefen Andrées polarexpedition 1897 konstnären Stig Blomberg som hänger vid pellargången. Det är ca 60 par som gifter sig där varje lördag. Dessutom är den  plats i Sverige där flest blir gifta. 

vigsel stadhuset

Vad gör vi om det regnar?

Stadshuset oavsett årstid är otroligt stiligt ställe att gifta sig på och fotografera bröllopsporträtt. Vigselakten är klar på bara någon minut och resten av tiden kan man lägga på snygga och känslosamma bröllopsporträtt. Dessutom som bröllopsfotograf brukar är det ett toppen ställe att att fotograferas vid regn då det finns minst 2 vackra backgrunder utomhus under tak och 3 utomhus. Jag brukar rekommendera att fotografera vid regn för alla city bröllop även om de senare sker på ett annat ställe. Jag har även en genomskinlig paraply som jag brukar ta med mig då det fungerar toppen att fotografera även på öppna platser vid regn.

 Kontakta mig på tanja.metelitsa@live.se

bottom of page