top of page
Vigsel Stadshus

BRÖLLOPSFOTOGRAF Stadshuset

KONSTNÄRLIGT  AVSLAPPNAT ÄKTA

Välkommen! Om du letar efter en  bröllopsfotograf som tar levande, romantiska och ljusa bilder då är du exakt på rätt ställe!  Mitt namn är Tanja Ferm och jag är bröllopsfotograf som arbetar med att dokumentera bröllop i Stadshuset och berättar kärlekshistorier som känns.

fotograf-stockholm_16.jpg

Om Tanja 
BRÖLLOPSFOTOGRAF I STADSHUSET

M var gravid i 8 e månaden och kunde inte hålla tårar inne längre. När jag mötte upp mitt par M + S en mulen men varm vårdag började vi fotografera direkt. En lyckorus kom när M efter flera år äntligen skulle få gifta sig med sin kära. Vi fotograferade känslosamma porträttbilder och sedan  var det dags för vigsel, väl inne i Stadshuset kom det fler lyckotårar. M grät när hon sa ja och gästerna jublade när brudparet kom ut.  Vi fotograferade fler familjebilder och gruppbilder och sedan försvann brudparet iväg på sin bröllopsmiddag.  Hem åkte jag med en massa vackra bröllopsbilder på minneskortet. 

 

Kreativitet kom till mitt liv tidigt. Jag har alltid älskar måla och för över 10 år sedan fick jag en snilleblixt att fotografera bröllop. 150 brudpar senare älskar jag fortfarande mitt jobb. 


 

Bröllopsfotograf i Stadshuset - Tanja Ferm.

9S1A8678_1.jpg

Är du nyfiken på hur det går till? 
LÅT OSS PRATA OM DE PRAKTISKA BITARNA KRING BRÖLLOPSFOTOGRAFERING I STADSHUSET

företagsfotografering-stockholm_12.jpg

01.  VI ÄR BARA ETT MEJL IFRÅN VARANDRA!

När ni har bokat ett datum på Stadshuset kontakta mig via formuläret nedan, skriv när och vilken tid ni gifter, hur många ni blir och om ni har några särskilda önskemål. Kolla gärna i skräpposten då många mejl hamnar där.

 

02. BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE

Är jag ledig ert datum så pratar jag gärna mer och bokar in ett förutsättningslöst videomöte. Vi går igenom era planer och önskemål samt fotograferingsplatser.

03. ÄR VI  EN  MATCH? LÅT OSS SKAKA HAND

Är vi en match? låt oss skaka hand! känns det rätt på mötet vi skriver på ett foto avtal och 25 procent av paketet pris betalas in. 

04. DAGS FÖR TÅRAR OCH SKRATT - NI SÄGER JA TILL VARANDRA

Under dagen möts jag upp på bestämd tid och plats. Jag guidar er i poseringar för att få er att känna er så bekväma så möjligt framför kameran.

05. KOM ÄLSKLING, NU ÄR BILDERNA KLARA

Ca 2-23 veckor efter fotografering ko era bilder via webbgalleri och ger glädje till er i många år framöver.

Bröllop i Stadshuset
9S1A9317_1.jpg
Bröllopsfotograf stadshuset

Lite skryt  

JAG ÄR UTSEDD TILL 10 BÄSTA BRÖLLOPSFOTOGRAFER  I SM 2023,  I KATEGORIER BRÖLLOP OCH BRÖLLOP DOKUMENTÄR

Bröllopsfotografi stockholm
bröllop-stadhuset_28.jpg

Vigsel i STADSHUSET - Hur går det till? 

01 BOKA

Att gifta sig i Stadshuset är enkelt och går snabbt!  Boka vigseln enkelt via Stadshusets hemsida​, men tänk på att vara ute i god tid då väntetiden kan vara mellan 4 och 7 månader  beroende på säsong.  Det finns också återbudstider och det gäller att vara snabb. Själva vigseln kostar 800 kronor. Man behöver också ansöka om hindersprövning på Skatteverkets webbplats, den är  giltig i  4 månader. Det går också att boka hiss om det behövs för de äldre eller funktionsnedsatta. 

bröllop-stadhuset.jpg
dfhvhsbfdd_18.jpg

02 UNDER VIGSEL

 Den borgerliga vigsel i Stadshuset är nämligen bara 5 minuter lång. Det ni behöver ha med er är giltiga legitimationer och 2 vittnen. Om ni inte har några gäster då kan till exempel fotografen vara vittne och någon i personalen på plats. Man får gå in i Stadshuset ca 10-15 minuter innan, legitimera sig och gå upp i den enorma  trappan som är väldigt härlig att ta bilder på. 

Därefter väntar man på sin tur och blir inkallad i Ovalen där i princip alla vigslar sker. Själva vigseln går som sagt fort och jag rekommenderar er att gå in långsamt och stå nära varandra och kramas för en mysigare bild.  Till själva vigseln kan man ta med sig upp till 10 gäster inklusive barn och bröllopsfotograf.

03 EFTER VIGSEL

Utanför Stadshuset kan era gäster blåsa bubblor eller bara jubla för er.  Om det är mörkt ute går det bra att göra en tomtebloss tunnel vilket blir vackert på bild! Vi avslutar med några fler porträttbilder och/eller gruppbilder.

dfhvhsb_12.jpg
bröllop-stadhuset_7.jpg

Det var  väldigt viktigt att få vår speciella dag dokumenterad, och vi är så glada att Tanja kunde fota oss. Hennes bilder är magiska. Det är lätt att stå framför hennes kamera, och man känner sig aldrig obekväm. Så tack så jättemycket för att du kunde ställa upp för oss på vår dag. 

Alexandra & Sam

Vanliga frågor
 

VAD GÖR VI OM DET REGNAR?

Oavsett väder  är Stadhuset ett otroligt stiligt ställe att fotografera bröllopsporträtt.  

Det finns minst 2 vackra bakgrunder utomhus under tak och 3 inomhus hus; arkaden, beiga väggar, trappan inne i stadshuset, stora fönstret. Jag har även ett genomskinligt paraply som jag brukar ta med vid risk för oväder och då kan man även fotograferas vid vatten


 

KAN MAN FÖRLÄNGA PAKETETS STORLEK PÅ PLATS? 

Så länge jag inte har bråttom till ett annat uppdrag så går det att förlänga på plats. 


HAR DU NÅGRA TIPS PÅ RESTAURANGER ATT GÅ PÅ EFTER VÅR FOTOGRAFERING?

Wedholms fisk, Franzen, Adam/Albin


HAR DU NÅGRA TIPS PÅ FLORIST OCH MAKEUP ARTIST?

När man har bokat sin vigsel kan det vara dags att boka leverantörer. Som florist rekommenderar jag Bloomspourmoi och som make up artist och hårstylist Sara Ollinen

 

VAD HÄNDER OM DU BLIR SJUK?

 

Tack och lov har det aldrig hänt, men om det skulle hända så har jag ett stort nätverk av fotografer och hjälper till att hitta en ersättare för dagen. 


 

NÄR SKA MAN BOKA BRÖLLOPSFPOTOGRAF?

Eftersom tiderna går fort åt , speciellt på sommaren så rekommenderar jag att boka fotograf så fort ni har ett datum. 

NÅGOT ANNAT MAN BEHÖVER TÄNKA PÅ?

Eftersom vigsel går så fort rekommenderar jag att skynda sig utan gå fram långsamt och ge varandra en passionerad kyss efter vigsel. Slappna av och ha kul!

DOKUMENT1111 (1).jpg
9S1A8695_edited.jpg

01 VÅR

 Lite mörkare årstid men fortfarande goda möjligheter för ljusa bilder. Det är vackert vildsvin ungefär till slutet av oktober.  Vill man ha lite större paket så går det bra att även fotografera vid de gula träden i Rålambshovsparken.

02 SOMMAR

03 HÖST

04  VINTER

företagsfotografering-stockholm_18.jpg
företagsfotografering-stockholm_20.jpg

Det är ganska ljust på året.  I maj kan man fotografera i de gröna pilträden, vatten, arkitekturen.

Den ljusaste delen av året och man kan fotografera fram till klockan 19.00-20.00. Eftermiddagsljus  och kvällsljus är att föredra då den är mjukare. Bra backgrund, pilträd, vatten, arkitektur.

Vill ni ha ljusa bilder så behöver ni boka vigsel under dagsljus - fram, till ca 14-15, är ni okej med bilder i mörker så går det fint att fotografera med blixt på eftermiddag/middag.

STADSHUSET i olika årstider
 

Vigsel Stadshus
9S1A9072_1.jpg
bröllop-stadhuset_29.jpg

VISSTE DU ATT...
 

Stadshuset som ritades av arkitekt Ragnar Östberg 1902

 

Den stod klar 1923, den fyllde 100 ÅR 2023!

 

Med sina 106 m är  7:e högsta byggnad i huvudstaden

Det finns många roliga konstverk som till exempel  Reliefen Andrées polarexpedition 1897 av konstnären Stig Blomberg.

 Det är ca 60 par som gifter sig där varje lördag. Dessutom är det den plats i Sverige där flest personer har gift sig. 

Bröllopsfotograf i Stadshuset - PAKET

L

2 timmar - 100 bilder

11 990:-

 

M

1,5 timme - 75 bilder

9 490:-

 

S

1 timme - 50 bilder

7 490:-

 

 I alla mina paket ingår högupplösta och redigerade bilder. På 60 minuter hinner vi ta bilder på brudparet och vigsel, på 90 minuter hinner vi även med familjebilder och gruppbilder och på 120 minuter hinner vi även ta en promenad till Gamla stan.

9S1A9172.jpg
FÖR  LEDIGA DATUM 
GÖR FÖRFRÅGAN  
idag!

Eller kontakta mig på tanja.metelitsa@live.se

bottom of page