top of page
Vigsel Stadshus

BRÖLLOPSFOTOGRAF Stadshuset

KONSTNÄRLIGT  AVSLAPPNAT ÄKTA

Välkommen! Om du letar efter en  bröllopsfotograf som tar levande, romantiska och ljusa bilder då är du exakt på rätt ställe!  Mitt namn är Tanja Ferm och jag är bröllopsfotograf som arbetar med att dokumentera bröllop i Stadshuset och berättar kärlekshistorier som känns.

Bröllopsfotograf stadshuset
Bröllopsfotograf Stadshuset stockholm
Bröllop i Stadshuset

Bröllopsfotograf i Stadshuset

Till själva vigseln kan man ta med sig upp till 10 gäster inklusive barn och bröllopsfotograf. Jag och brudparet träffas lite innan vigseln och fotograferar några första porträttbilder och gruppbilderna. Man får gå in i Stadshuset och ta bilder ca 10-15 minuter innan, legitimera sig och gå upp i den enorma  trappan som är väldigt härlig att ta bilder på. Därefter väntar man på sin tur och blir inkallad i Ovalen där i princip alla vigslar sker. Själva vigseln går som sagt fort och jag rekommenderar er att gå in långsamt och stå nära varandra och kramas för en mysigare bild. Utanför Stadshuset kan era gäster blåsa bubblor eller bara jubla för er.  Om det är mörkt ute går det bra att göra en tomtebloss tunnel vilket blir vackert på bild! Vi avslutar med några fler porträttbilder.  I flera år har jag fotograferat bröllop i Stadshuset och varje vigsel är unik och kräver personlig planering. Det är vackert även vintertid då det finns gott om vackra bakgrunder som vatten, pelargången och innermiljöer. På vintern när det är som mörkast rekommenderar jag att ta bilder i dagsljus mellan klockan 11.00 och 15.00 men det går givetvis att fotografera även efter solnedgången. 

På sommaren är det ljust och man kan fotografera ända in på kvällen.  På hösten finns även vackert röd vildvin - klätterväxt på Stadshusets väggar eller varför inte utöka med fotografering i höstliga Rålambshovsparken? Det finns många vackra platser runt Stadshuset att ta porträtt och gruppbilder på både utomhus och inomhus till exempel vid vattnet mot Södermalm, mot Riddarholmen/ Gamla stan, beige väggar, pelargången. Det finns även många andra platser i närheten som Gamla stan, Riksdag, Rålambshovs parken och Skeppsholmen. Inomhus kan man fotograferas i den stora vackra trappan, mot stora fönstret och I ovalen där vigseln oftast sker.

9S1A8678_1.jpg
fotograf-stockholm_16.jpg

Om Tanja 
BRÖLLOP I STADSHUSET

Jag är Bröllopsfotograf i Stadshuset och har arbetat med det i över  10 år. Jag fotograferat över 140 bröllop och ca 40 av dem i Stadshuset.  För mig är varje bröllop unikt oavsett storlek. Varför älskar jag att vara fotograf på bröllop i Stadshuset?  Jag äskar Stadshuset för att det finns så många olika stilrena, minimalistiska och lugna fotomiljöer. Jag äskar att ta ljusa, luftiga bilder med mycket känsla i. Att få fram känslor på bild är en av de viktigaste uppgifter för mig som fotograf på er stora dag! Det är många som säger att vi känner oss obekväma att fotograferas och sen blir helt fantastiska på bild! För mig är det viktigt att ni får en härlig fotostund med era kära eller bara er två. Jag älskar att jobba som bröllopsfotograf i Stadshuset. 

Lite skryt  

JAG ÄR UTSEDD TILL 10 BÄSTA BRÖLLOPSFOTOGRAFER  I SM 2023,  I KATEGORIER BRÖLLOP OCH BRÖLLOP DOKUMENTÄR

Bröllopsfotografi stockholm
bröllop-stadhuset_28.jpg

Vigsel i STADSHUSET - Hur går det till? 

Att gifta sig i Stadshuset är enkelt och snabbt! Den borgerliga vigsel i Stadshuset är nämligen bara 5 minuter lång. Boka vigseln enkelt via Stadshusets hemsida​, men tänk på att vara ute i god tid då väntetiden kan vara mellan 4 och 7 månader  beroende på säsong.  Del finns också återbudstider och det gäller att vara snabb. Själva vigseln kostar 800 kronor. Det ni behöver ha med er är giltiga legitimationer och 2 vittnen. Om ni inte har några gäster då kan till exempel fotografen vara vittne och någon i personalen på plats. Man behöver också ansöka om hinderprövning på Skatteverkets webbplats den är  giltig i  4 månader. Det går också att boka hiss om det behövs för de äldre eller funktionsnedsatta. När man har bokat sin vigsel kan det vara dags att boka alla andra leverantörer. Många av mina tider går åt fort och det är bäst att boka fotograf direkt när ni har bestämt datum. Som florist rekommenderar jag Bloomspourmoi och som make up artist och hår stylist Sara Ollinen

Boka fotograf till ditt bröllop i STADSHUSET 
 

 

Ta kontakt med mig i formuläret eller mejla tanja.metelitsa@live.se Vi skriver på ett fotoavtal och 25% av paketets pris betals in (resten efter bröllopet)

Vi har telefon eller videosamtal där vi går igenom vad som är viktigt för er. På bröllopsdagen möts vi upp i närheten av Stadshuset och fotograferas. Jag kommer att instruera er i poser och peppa er att slappna av för att få så naturliga bilder som möjligt.

DOKUMENT1111 (1).jpg
Bröllop-stadshuset_edited.jpg
dfhvhsbfdd_18.jpg

I hjärtat av huvudstaden ligger Stadshuset som ritades av arkitekt Ragnar Östberg 1902 och var från börja tänkt att vara både råd- och Stadshus. Den stod klar 1923 och med sina 106 m är  7:e högsta byggnad i huvudstaden. 2023 fyllde Stadshuset 100 år och det har gift sig ett oändligt antal brudpar där. Det finns många roliga konstverk som till exempel  Reliefen Andrées polarexpedition 1897 av konstnären Stig Blomberg som hänger vid pelargången. Det är ca 60 par som gifter sig där varje lördag. Dessutom är det den plats i Sverige där flest blir gifta. 

Kort om Stadshuset
 

Bröllopsfotograf stadshuset

Vad gör vi om det regnar?
 

Stadshuset är oavsett årstid ett otroligt stiligt ställe att gifta sig på och fotografera bröllopsporträtt. Vigselakten är klar på bara någon minut och resten av tiden kan man lägga på snygga och känslosamma bröllopsporträtt. Som bröllopsfotograf brukar jag rekommendera Stadshuset vid regn då det finns minst 2 vackra bakgrunder utomhus under tak och 3 inomhushus. Jag brukar rekommendera att fotografera vid regn för alla city bröllop även om de senare sker på ett annat ställe. Jag har även ett genomskinligt paraply som jag brukar ta med mig då det fungerar toppen att fotografera även på öppna platser vid regn.

Bröllopsfotograf i Stadshuset - PRIS

L

2 timmar - 100 bilder

10 990:-

 

M

1,5 timme - 75 bilder

8 990:-

 

S

1 timme - 50 bilder

6 990:-

 

 I alla mina paket ingår högupplösta och redigerade bilder. På 60 minuter hinner vi ta bilder på brudparet och vigsel, på 90 minuter hinner vi även med familjebilder och gruppbilder och på 120 minuter hinner vi även ta en promenad till Gamla stan.

dfhvhsbfd.jpg
bröllop-stadhuset_7.jpg
bröllop-stadhuset.jpg
FÖR  LEDIGA DATUM 
GÖR FÖRFRÅGAN  
idag!

Tack för ditt meddelande!

Eller kontakta mig på tanja.metelitsa@live.se

bottom of page