top of page

Elopement Bröllop- Stora guiden

Hej Mitt namn är Tanja och jag är fotograf sedan 10 år tillbaka. Jag har fotat över 130 bröllop och en del av dem var Elopements. Här kan du läsa min guide om hur du planerar ett elopement bröllop i Sverige eller utomlands.


Vad är ett Elopemet bröllop?


Elopment från engelska Elope - fly, fara iväg. Är ett mer och mer populärt intryck för ett litet bröllop. Traditionellt betyder Elopement att paret flyr och gifter sig utan att informera föräldrar som är emot äktenskapet; ofta på grund av klasskillnader och eller religiösa övertygelser. Men idag har Elopement fått en ny betydelse - att paret väljer att göra ett överraskande och intim flykt från traditionella bröllopsarrangemang och fokuserar på varandra. Det är också en möjlighet att göra något unikt och personligt, kanske besöka en plats där du alltid drömt om eller styla er på ett sätt utan att någon ska ha åsikter om det. Det handlar inte om fest, bröllopslokal, gästlistor utan enbart om er! Ni kan elopa i Storstan eller ute i vildmarken. Att springa till stadshus eller rådhus i sin egen stad är också Elopement! Det viktigaste är att detta upplägg passar era personligheter!Det är en intim och litet bröllop äntligen för bara själva brudparet eller brudparet och de närmaste. Det är oftast ett hemligt bröllop där brudparet berätta för några få eller inga alls . Därför är det extra viktigt att det finns en fotograf som kan fotografera händelse. Det kan också vara på en plats som du har drömt att besöka om och känner en personlig anknytning till. En fördel med elopement är att brudparet kan fullt fokusera på varandra och ha en mysig stund och skapa mer intima ögonblick utan distraktioner. Kanske gillar ni som brudpar inte uppmärksamhet och vill fokusera på varandra istället för att bjuda till en dunderfest. Elopement kan ske var som i Sverige, kan dock behövas tillstånd om det är på privat mark. Du behöver fortfarande fixa hinderprövning och gifta er i äntligen kyrka eller boka en vigselförrättare eller präst.


Jag rekommenderar att fotograferas och ha vigsel ca 2 timmar före solnedgången för det mysigaste ljuset.Elopement Bröllop
Elopement Bröllop på Högklint på Gotland.

Så här kan planering för en elopement bröllop se ut:Välj plats

Boka fotograf

Köp klänning och kostym

Sätt ett enkelt schema för dagen.

Tänk ut planen för dagen, vad vill ni göra, spa, middag. hiking

Boka fotograf

Boka vigselförrätare eller präst

Ansök om hinder prövning

Boka florist till brudbuketten och coursage

Skriv alldeles unika bröllopslöften för varandra

Njut av dagen, skratta och gråt!Vill ni Boka en bröllopsfotograf till ert Elopement?

Eftersom det är bara ni eller några få nära och kära så är det extra viktigt med dokumentation och inte minst för att kunna visa bilderna till vänner som är nyfika på hur dagen var. I Stockholm startar mina priser på 7000:- för en timmes fotografering. Jag reser gärna över allt i Sverige och inom Europa. När på dagen ska man ha elopement då? För absolut vackraste bilder rekommenderar jag både ha vigsel och porträttfotografering ca 2 timmar före solnedgången.


Mejla mig på tanja.metelitsa@live.se berätta om era idéer.


Att skriva egna löften

Eftersom Elopement innebär intimitet så är det ett fantastiskt tillfälle att skriva och läsa upp löften för varandra.

Det kan bli hur vackert och känslosamt på bild som helst eller varför inte spela in det på video. Ett tips kan var att besvara några frågor som till exempel hur det kändes när ni träffades för första gången. Vad lovar ni varandra i framtiden? Vad är det bästa som ni ser hos varandra? det finns vackra häften att köpa som ni kan sedan spara i många år.
Elopement utomlands
Emelie & Emil under sin mysiga elopement i Algarve kusten i PortugalVackra Platser för Elopement i SverigeSvealand


Stadshuset

Skeppsholmen

Rytterne Ruin

Skansen

Rosendal trädgård.Götaland


Kronvalls slott - Maffig slott i Skåne.

Marsstrand

Smögen

Norrviken trädgård i Båstad. - otrligt vacker blommande trädgård med vackra byggnader, dock behövs det tillstånd.

Klippor i västkusten

Kullaberg - Fantastiska klippor i Skåne.Norrland:


Midnattsolen är fantastikt vackert på Toppen av Kebnikaise, man kan ta helikoptertur upp dit.

Höga kusten - Magiska naturreservat och mäktig natur.

Toppen av Kebnikaise - det går att hyra helikoptertaxi för att ta sig dit!

Ice Hotel - coolaste ställe för vinter bröllop. där du kan gifta dig

Njupeskär vattenfall. - är ett fantastiskt vattenfall

Storforsen - Norrlands pärla och vilken fotobackgrund det är!Gotland & Öland

Fårö - raukområden är bara magiska.

Högklint- fantastik klippa och den mest episka solnedgången

Ruiner!

Borgholms slotts ruin.

Många slott har drop in vigslar.


Elopement utomlands?

Några vackra ställen är Dolomiterna, Alperna, Island, Toscana, Algarve kusten. listan kan göras hur lång som helst. Tänkt på att i många andra länder går det att gifta sig antingen i Svenska kyrka eller på ambassaden.


elopement utomlands


Comentários


bottom of page