top of page

BRÖLLOPSFOTOGRAF PRIS 
Vad kostar bröllopsfotograf? 

 

Efter år av drömmar om ert bröllop så är det äntligen dags att boka en bröllopsfotograf! Men hur mycket kostar en bröllopsfotograf egentligen? Precis som med allt varierar priset. Priset är dessutom oftast en indikator på kvalité av en viss tjänst eller produkt. Priset för en bröllopsfotograf kan variera beroende på flera faktorer, som fotografens erfarenhet, plats, längden på fotograferingen, antalet bilder och eventuella extra tjänster (som fotoredigering eller tryckning av bilder).

Billig, mellan eller dyr? Hobby eller proffs? Jag guidar er igenom djungel av val av en  bröllopsfotograf. 

LÅT OSS PRATA siffror och pris

En  bröllopsfotograf kostar allt från 20.000 och uppemot 70.000 för en heldagsfotografering. Professionell fotograf som betalar skatt bör inte kosta under 30.000 kronor då ca 50-60 % av beloppet går i skatt ( moms, inkomstskatt och arbetsgivareavgift.) En annan större del del av det hela går till utrustning som ofta kostar en del. I min åsikt ska en bröllopsfotograf alltid ha med sig en backup kamera hus i fall första kamera går sönder. 

Hur mycket kostar en bröllopsfotograf?

 BRÖLLOPSFOTOGRAF Paket
 

I alla mina bröllopspaket ingår planeringsmöte och högupplösta, redigerade digitala bilder levererade via bildgalleri.  Gifter ni er på en vardag måndag till torsdag? Då har jag 10% rabatt! Samma sak gäller under lågsäsongen oktober - april, dock ej under storhelger. Det går att ta bort eller lägga till timmar, prutning undanbedes. 

BRONS

5 timmar

250 bilder

Reseersättning och logi inom Sverige (ej Gotland)

21 990:-

Bröllopsfotograf kostand
pris

SILVER

8 timmar

400  bilder

1 Fine Art utskrift A3 

Reseersättning och logi inom Sverige

                                     

 27 990:-

GULD

12 timmar

600 bilder

Tackkort 15x15 cm till alla gäster

1 Fine Art utskrift i storlek A3 

Reseersättning och logi inom Sverige

 

33 990:-

Bröllopsfotograf
vad kostar Bröllopsfotograf

PLATINA

12 timmar på Bröllopsdagen

4 timmar - rehersal dinner dagen innan

900 bilder

Tackkort 15x15 cm till alla gäster

1 Fine Art utskrift i storlek A3 

Bröllopsalbum 80 sidor 25 X 25 cm

Reseersättning och logi inom Sverige 

 

51 990:-

Bröllopsfotograf
Bröllopsfotograf pris
bröllopsfotograf norrtälje

 Minipaket 
 

Mina mindre paket går att boka under lågsäsong (oktober till april) och på vardagar. Gifter du dig på en lördag under sommaren? Dessa paket är bokningsbara 2 månader före ditt bröllop. 

01

1 timme 

50 bilder

6 990:- 

02

2 timmar

100 bilder 

 

10 990:-

03

3 timmar

150 bilder 

14 990:-

TILLVAL

 

Bröllopsalbum 80 sidor 25x25 cm -   5990:- 

Provfotografering 40 min, 30 bilder -1990:- 

 

PAKET BRÖLLOPSFOTOGRAF och VIDEOGRAF 

 Jag samarbetar med Fokusnorr när det kommer till Video. Här kan du se våra paket med bägge delar. 

 

ROS

VALLMO

HORTENSIA

8 timmar

400 bilder

3 minuters Highlight film

15 minuters full version

59 990:-

10 timmar

400  bilder

Tackkort 15x15 cm till hela sällskapet

3 minuter Highlight film

18 minuter Film full version 

                                     

  65 990:-

12 timmar

600 bilder

Provfotografering  inkl. 30 bilder 

Tackkort 15x15 cm till hela sällskapet 

3 minuter Highlight film

25 minuter Film full version 

 

71 990:-

 

HUR väljer man en bröllopsfotograf då?

Att välja en fotograf är en viktig och personlig process, oavsett vilken anledning du har att anlita en fotograf. Här är några tip på hur du ska tänka när det kommer till val fotograf. 

01 Oavsett vilket slags jobb det handlar om, så är det klokt att börja med att fundera över stilen. Är du förtjust i ljusa bilder eller dras du mer åt det mörka hållet? Kanske föredrar du en neutral ton, eller föredrar du en kall eller varm färgskala? Att ha en konsekvent stil är estetiskt tilltalande om du anlitar samma fotograf flera gånger. Är du intresserad av bilder som fångar ögonblick i rörelse där ni inte nödvändigtvis tittar direkt in i kameran, eller föredrar du mer stilfulla porträttbilder?

 

02 Granska fotografen portfolio noga, hittar du dem bilderna du är ute efter? Tilltalar dem din estetiska smak?

 

03 Läs recentioner. Det kan vara mycket användbart att läsa recentioner från tidigare kunder för att bilda en uppfattning om fotografens arbete och service.

 

04 Sätt budget; om budget inte räcker till för en heldag hos en erfaren fotograf,  rekommenderar jag att anlita en bättre fotograf i färre timmar än anlita en mindre erfaren fotograf i fler timmar. 

05 Person kemi; De flesta fotografer erbjuder telefonsamtal eller videosamtal kostnadsfritt för se om man klickar. Det är viktigt att ha en fotograf vars personlighet ni gillar. 

06 Utgå från magkänsla, följ de övriga stegen men låt hjärta fatta beslutet i slutändan. 

Hur mycket kostar en bröllopsfotograf?
Bröllopsfotograf pris

Om  TANJA

Hur mycket kostar en bröllopsfotograf?

Jag är en bildkonstnär som älskar färger, spännande miljöer och konst. Min resa mot skapande började när jag var 5 år och på dagis upptäckte att det fanns målarfärger - jag kunde spendera timmar med att måla porträtt av påhittade personer när jag hamnade i mitt kreativa flow. Det fick dock dröja ett bra tag. I min hemstad fanns det inga målerikurser som tog in barn yngre än 10. Eftersom jag var ambitiös och ville ha en fritidshobby satte min mamma mig i musikskolan. I 2 år gick jag dit och gjorde allt för att lära mig att spela fiol medan jag LÄNGTADE efter att få lära mig rita och måla! När de två åren led mot sitt slut började jag också känna mig färdig med musiken. Desto större var min fascination och förälskelse för färg när jag kom till målerikursen och där förstod att jag är skapad till att vara en bildkonstnär.

 

Min kärlek för färg, form och komposition växte sig allt starkare under åren och jag kompletterade mitt skapande med fotografi när jag 12 år gammal och fick min pappas gamla filmkamera. Till en början fotade jag blommor och landskap. Senare i tonåren började jag fota massor av porträtt och jag fick också mitt första fotojobb som mingelfotograf. För 7 år sedan insåg jag hur kul det är att fota bröllop och barn, och har jobbat med det sedan dess.

 

Jag älskar att få fram skönheten i varje person, att få visa dennes personlighet och genuina känslor på bild. Jag brinner för att hitta vackra miljöer och ljus, som en åker i solnedgången på sommaren , i skogen täckt av snö eller utanför mitt hem när solen skiner genom lönnbladen. Jag är en professionell dagdrömmare! Dessutom älskar jag att själv stå framför kameran och strävar efter att få mina kunder att känna likadant!

Bröllopsfotograf pris

Det var  väldigt viktigt att få vår speciella dag dokumenterad, och vi är så glada att Tanja kunde fota oss. Hennes bilder är magiska. Det är lätt att stå framför hennes kamera, och man känner sig aldrig obekväm. Så tack så jättemycket för att du kunde ställa upp för oss på vår dag. 

Alexandra & Sam

BÄSTA LÄSTIPS
på bloggen

bottom of page